Vetlife ile sağlıklı ve doğal hayvan takviyeleri

HEMEN ARAYIN: icon‪05539854225
HEMEN ARAYIN: icon‪05326435020

GOLD BİYOTİN

GOLD BİYOTİN

Gold Biyotin Blok'ta bulunan vitamin, mineral ve iz mineraller her hayvan cinsine ve her verim talebine hizmet edebilir. Ancak,keratin içeren dokuların sağlığının ön plana çıktığı durumlarda daha isabetli fayda sağlanabilir.Özellikle tırnak problemleri, kapalı besi alanlarında her verim alanında olumsuz etkiler yaratmaktadır. Ayrıca, sağlam tırnak yapısı gerektiren koşu performansı ve yük taşıma görevlerinde, show ve gösteri amaçlı beslenen atlarda, hayvanları parlak görünümlü kılmak açısından Gold Biotin Blok önemli bir rol oynayabilir. Bu özellikleriyle başta atlar besi veya süt sığırları, besi süt koyun-keçileri ve hayvanat bahçesindeki tüm herbivorlar dahil geniş bir hayvan türü yelpazesinde fayda sağlayabilmektedir.

İÇERİĞİNDEKİ VİTAMİN VE MİNERALLER
A VİTAMİNİ

Retinol, Asetat formunda olabilir ve birçok doku oluşumu ve yapılanmasında bağışıklık sistemi üzerinde özellikle göz sağlığı üzerinde etkilidir. Eksikliğinde, Amarose (bakar körlük) ve büyüme ile gelişme geriliği oluşabilir.

D3 VİTAMİNİ

Genelde cholecalciferol formunda kullanılmaktadır. Kalsiyum ve fosforun barsaktan emilimini düzenleyerek kemik dokusunun gelişimi, iyileşmesi ve sertleşmesi üzerinde etkilidir. Eksikliğinde raşitizma oluşabilir. 

E VİTAMİNİ

Tocoferol olarak kullanılmaktadır. En iyi antioksidandır. Tımus bezine etki ederek kan dokusunun yapılanmasında etkin rol oynar ve bağışıklık sisteminin gelişmesini sağlar. Bu özelliklerinden dolayı, infertilitede (doğurganlık), retansiyon ve mastitis sıklığının azalmasında oldukça faydalıdır. Eksikliğinde, beyaz kas hastalığı, kanatlılarda ensefalomalazi, kansızlık, üreme bozuklukları, infertilite ve sık enfeksiyon kapma riski görülebilir. 

B3 VİTAMİNİ

Niasin, nikotinik asit olarak da bilinir. Protein, yağ ve karbonhidrat metabolizmasında, sinir sisteminde, cinsiyet hormonlarının oluşumunda ve çalışmasında gereklidir. Organizmanın süt üretiminde etkin rol oynar. Eksikliğinde, sinir ve sindirim sistemi bozuklukları ile pellegra görülebilir.







B5 VİTAMİNİ

Pantotenik asit olarak da bilinir. Mide ve bağırsak sisteminde yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesinde ve steroid üretiminde hayati rol oynar. Antistres vitamini olarak tanımlanabilir. D vitamini ve antikor üretiminde yer alır. Eksikliğinde, tüm organizma az çok etkilenir; deri yangıları, sinir ileti bozuklukları, ağız ve göz çevresinde kıl dökülmeleri, gelişme geriliği ve güçsüzlük görülebilir.

BİYOTİN(B7)

Biyotin veya H vitamini olarak da bilinir. Tüy, tırnak ve boynuz gelişimini canlı, parlak ve dayanıklı olmasını sağlar. Bu vitamin, vücudun keratin yapımını desteklemek için gereklidir. Eksikliğinde, tüy, tırnak ve boynuz kalitesinde ve yapısında bozulmalar, süt veriminde düşüş ve alopesi görülebilir.

B9 VİTAMİNİ

Folik asit olarak da bilinir. Kan hücreleri yapımında, hücre büyümesi ve bölünmesinde, bağışıklık sisteminde, gebelerde yavru gelişmesinde ve sinir sisteminde etkilidir. Amino asit ve protein sentezinde rol alır. Eksikliğinde, kilo kaybı, iştahsızlık, makrositik anemi, deri ve tüy problemlerinde artış ve enfeksiyonlara yatkınlık görülebilir.

ÇİNKO

Vücuttaki pek çok fonksiyonda görev alır. Vücuttaki her hücrede çinko bulunur. Bu mineralin varlığına ihtiyaç duyan organlar; kalp, beyin ve üreme sistemidir. Ayrıca deri ve tüylerin sağlık ve gelişiminde etkindir. Eksikliğinde, epitel gelişimi bozulur, testis atrofileri, gelişme geriliği, tüylerde zayıflık, üreme bozuklukları, parakeratoz (epitel keratinleşmesi) ve yara iyileşmelerinde gecikmeler görülebilir.

DEMİR

Hemoglobin (kırmızı kan hücresi), miyoglobin (kas pigmenti) ve enzim üretimi için gereklidir. Eksikliğinde, aplastik anemi, büyümede azalma ve iştah kaybı oluşabilir. Ayrıca, demir ve B grubu vitaminlerinin dokulardaki kullanımını artırır.

BAKIR

Kas dokusunun yeniden oluşması için gerekli enzimlerin hayati komponentidir. Üreme performansı, yapı ve tüy kalitesi ile bağışıklık sisteminde önemli görevler alır. Kılların renginin oluşmasında doğrudan etkilidir. Eksikliğinde, enzootik ataksi, tüy bozuklukları, infertilite, gelişme bozuklukları ve pika görülebilir.

IYOT

Troid mekanizmasında görev alır (T3, T4). Enerji metabolizması ve kilo almada önemli rolü vardır. Eksikliğinde, doğumda zayıf, güçsüz veya ölü doğmuş, kılsız yavrular, koordinasyon bozuklukları, zayıflama, protein ve yağ metabolizmasında yavaşlama, üreme bozuklukları görülebilir. Ayrıca, aktinomikozun sağaltımında önemli bir etkisi vardır. Korunmak için en etkin yol, yalama blokları kullanmaktır.

KOBALT

Sülfat veya klorür tuzları halinde kullanılır. B12 sentezinde rol oynar ve aneminin engellenmesinde ile rumen metabolizmasının çalışmasında önemli roller alır. İştah artışı sağlar. İhtiyacı yalama taşı olarak karşılamak uygun bir yöntemdir. Eksikliğinde, penisiyöz anemi, ileri iştahsızlık ve tüm verim alanlarında gerileme ve zayıflık görülür.

SELENYUM

Selenyum, vitamin E ile birlikte antioksidan ve hücre koruyucu olarak çalışır. Normal döllenme ve gelişmede önemlidir. Hücresel ve sıvısal bağışıklığı sağlar. E vitaminiyle birbirini tamamlayarak çalışır. Selenyum, dokuların elastikiyetinin korunması için önemlidir. Eksikliğinde, kas bozuklukları, ensefalomalazi, beyaz kas hastalığı, retansiyon ve kemik iliği bozuklukları gibi birçok hastalık oluşabilir.

MAGNEZYUM

Kandaki şekerin enerjiye dönüştürülmesinde önemli bir rol alır. Sütte kuru madde artışı sağlar. Rumen asidozunda tampon görevi yapar. Vitamin C, kalsiyum, fosfor, sodyum ve potasyumu daha etkili bir şekilde kullanabilmesi için gereklidir. Eksikliğinde, çayır tetanisi (hipomagnezemi), rumen hareketlerinde ve süt üretiminde yavaşlama gelişir.

FOSFOR

 Kemik ve diş yapısı, kalp düzeni ve normal böbrek fonksiyonları için gereklidir. Hayvanlarda kemik ve yavru gelişiminde kalsiyum dengesinde etkilidir. Eksikliğinde, gelişim bozuklukları, diş ve kalsiyum metabolizmasında bozukluklar oluşabilir.

KALSİYUM

Bu mineral büyük oranda kemiklerde bulunur. Aynı zamanda organizmadaki tüm fonksiyonlarda görev alır. Süt üretimi, sinir iletimi, kemik gelişimi ve özellikle hücre zarından her tür geçişlerde hayati rol oynar. Eksikliğinde, süt felci, doğum felci, süt humması olarak bilinen metabolik hastalık olan hipokalsemi ve gelişme gerilikleri görülebilir.

SODYUM

Bu mineral, sinir ve kas fonksiyonlarının devamı için çok önemlidir. Asıl görevi, sıvı pompalanmasını sağlamak ve gıdaların hücre zarından geçişini sağlamaktır. Eksikliğinde, su dengesi ve verim özelliklerinin bozulmasına yol açar. Ancak fazlalığı da aynı sorunlara sebep olabileceğinden, isteğe bağlı kullanılması (ad libitum) uygundur.

Ürünü Paylaş

Yalama bloklarının amacı, premiks veya katkı maddelerinin bireysel olarak yeterli olmaması veya hiç bulunmaması durumunda, hayvanların kendi ihtiyaçlarını seçerek gidermelerine olanak sağlamaktır. Gold Biotin Blok, tüm ırk ve cins hayvanlarının ihtiyaç duyabileceği bir çok vitamin izmineral ve mineral içerir.Ancak bu ürünü diğer bloklardan farklı kılan biyotin ve folik asittir.Deri tüy tırnak boynuz gibi keratinli dokuların sağlığı vücutun keratin üretmesine bağlıdır.Keratin dışardan alınması mümkün olmayan bir proteindir.Bu proteinin üretilebilmesi biyotinin önderlik ettiği bir çok yapının bir dizi karışık bileşkesi sonucu oluşur.Bu sebepten biyotinin yoğun tutulmaya çalışıldığı bu kompozisyon Deri elastikiyeti tüy parlaklığı,sağlam tırnak ve boynuz oluşumları için diğer faydalar yanında ekstra fayda verecektir.