Vetlife ile sağlıklı ve doğal hayvan takviyeleri

HEMEN ARAYIN: icon‪05539854225
HEMEN ARAYIN: icon‪05326435020

GOLD SPLENDID CAMEL PREMİKS

GOLD SPLENDID CAMEL PREMİKS

Gold SPLENDID CAMEL Premix, Kombine verimli deve grupları için hazırlanmıştır.Günlük ihtiyaçlarının dışında et süt yavru verimi ve hatta performans için gerekli ortalama ihtiyaçların göz önünde bulundurulduğu bu üründe canlı maya amino asit ,malik asit desteği ile beraber kolay sindirilebilir karbonhidratlardan dextrozda mevcuttur.Köşeklerde de kullanılabilen splendid camel premiks ulaşım için kullanılan develerde yeterli elektrolit dengesini sağlar.Boylanma için gerekli fosfor ve D vitamini yanında develerin çokça ihtiyaç duyduğu demir elementide fazlasıyla ihtiyacı karşılar.Malik asit ve M.S.M ile zenginleştirilen bu ürün verim hedefi aranmaksızın tüm develerin ihtiyaç duyduğu aminoasit,mineral ve vitaminleri bulundururken karbonhidrat metabolizmasının güçlenmesinde enzim hormon dengesinin korunmasında özelliklede immun sistemin güçlenmesinde etkili olacaktır.

İÇERİĞİNDEKİ VİTAMİN VE MİNERALLER
A VİTAMİNİ

Retinol, Asetat formunda olabilir ve birçok doku oluşumu ve yapılanmasında bağışıklık sistemi üzerinde özellikle göz sağlığı üzerinde etkilidir. Eksikliğinde, Amarose (bakar körlük) ve büyüme ile gelişme geriliği oluşabilir.

D3 VİTAMİNİ

Genelde cholecalciferol formunda kullanılmaktadır. Kalsiyum ve fosforun barsaktan emilimini düzenleyerek kemik dokusunun gelişimi, iyileşmesi ve sertleşmesi üzerinde etkilidir. Eksikliğinde raşitizma oluşabilir. 

E VİTAMİNİ

Tocoferol olarak kullanılmaktadır. En iyi antioksidandır. Tımus bezine etki ederek kan dokusunun yapılanmasında etkin rol oynar ve bağışıklık sisteminin gelişmesini sağlar. Bu özelliklerinden dolayı, infertilitede (doğurganlık), retansiyon ve mastitis sıklığının azalmasında oldukça faydalıdır. Eksikliğinde, beyaz kas hastalığı, kanatlılarda ensefalomalazi, kansızlık, üreme bozuklukları, infertilite ve sık enfeksiyon kapma riski görülebilir. 

C VİTAMİNİ

Askorbik asit olarak da bilinir. C vitamininin başlıca rolü, doku bağlarını tutan ana protein maddesi olan kollojeni üretmek ve bağışıklık sistemi, sinir sistemi, hormonlar ve besinlerin emilimi (E vitamini ve demir gibi) fonksiyonlarına destek olmaktır. Göz merceği ve akciğer gibi yapılarda antioksidan olarak çalışır. C vitamini ayrıca antioksidan yapıda olan E vitaminine dönüşebilir. Eksikliğinde, yara iyileşmesi ve kemik mukavemeti azalır ve skorbüt hastalığı belirtileri oluşabilir.

B1 VİTAMİNİ

Tiamin, karbonhidratların enerjiye dönüşmesinde rol alır. İştahanın açılmasında etkilidir. Eksikliğinde, sinirsel semptomlar, özellikle arka bacak kasları olmak üzere kas gerilikleri, başın arkaya kıvrılması, dengesizlik, Wernicke-Korsakoff sendromu ve beriberi görülebilir.

B3 VİTAMİNİ

Niasin, nikotinik asit olarak da bilinir. Protein, yağ ve karbonhidrat metabolizmasında, sinir sisteminde, cinsiyet hormonlarının oluşumunda ve çalışmasında gereklidir. Organizmanın süt üretiminde etkin rol oynar. Eksikliğinde, sinir ve sindirim sistemi bozuklukları ile pellegra görülebilir.







B5 VİTAMİNİ

Pantotenik asit olarak da bilinir. Mide ve bağırsak sisteminde yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesinde ve steroid üretiminde hayati rol oynar. Antistres vitamini olarak tanımlanabilir. D vitamini ve antikor üretiminde yer alır. Eksikliğinde, tüm organizma az çok etkilenir; deri yangıları, sinir ileti bozuklukları, ağız ve göz çevresinde kıl dökülmeleri, gelişme geriliği ve güçsüzlük görülebilir.

B6 VİTAMİNİ

Pyridoxine olarak da bilinir. Yağ ve karbonhidrat metabolizmasında yer alır. İştah, sinir sistemi, hormonlar, enzim ve kan yapımında önemli rol oynar. Böbrek taşı oluşumunu engeller. Eksikliğinde, deride keratinleşme, merkezi sinir sistemi bozuklukları ve kan yapımı bozuklukları görülebilir.

B12 VİTAMİNİ:

Cyanocobalamin olarak da bilinir. Bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. İştah artışı sağlar. DNA molekülü sentezler ve kırmızı kan hücrelerini üretir. Eksikliğinde, penisiyöz anemi, genel güçsüzlük hali ve sinirsel bozukluklar ile göz kayıpları ortaya çıkabilir.

SELENYUM

Selenyum, vitamin E ile birlikte antioksidan ve hücre koruyucu olarak çalışır. Normal döllenme ve gelişmede önemlidir. Hücresel ve sıvısal bağışıklığı sağlar. E vitaminiyle birbirini tamamlayarak çalışır. Selenyum, dokuların elastikiyetinin korunması için önemlidir. Eksikliğinde, kas bozuklukları, ensefalomalazi, beyaz kas hastalığı, retansiyon ve kemik iliği bozuklukları gibi birçok hastalık oluşabilir.

ÇİNKO

Vücuttaki pek çok fonksiyonda görev alır. Vücuttaki her hücrede çinko bulunur. Bu mineralin varlığına ihtiyaç duyan organlar; kalp, beyin ve üreme sistemidir. Ayrıca deri ve tüylerin sağlık ve gelişiminde etkindir. Eksikliğinde, epitel gelişimi bozulur, testis atrofileri, gelişme geriliği, tüylerde zayıflık, üreme bozuklukları, parakeratoz (epitel keratinleşmesi) ve yara iyileşmelerinde gecikmeler görülebilir.

FOSFOR

 Kemik ve diş yapısı, kalp düzeni ve normal böbrek fonksiyonları için gereklidir. Hayvanlarda kemik ve yavru gelişiminde kalsiyum dengesinde etkilidir. Eksikliğinde, gelişim bozuklukları, diş ve kalsiyum metabolizmasında bozukluklar oluşabilir.

MAGNEZYUM

Kandaki şekerin enerjiye dönüştürülmesinde önemli bir rol alır. Sütte kuru madde artışı sağlar. Rumen asidozunda tampon görevi yapar. Vitamin C, kalsiyum, fosfor, sodyum ve potasyumu daha etkili bir şekilde kullanabilmesi için gereklidir. Eksikliğinde, çayır tetanisi (hipomagnezemi), rumen hareketlerinde ve süt üretiminde yavaşlama gelişir.

DEMİR

Hemoglobin (kırmızı kan hücresi), miyoglobin (kas pigmenti) ve enzim üretimi için gereklidir. Eksikliğinde, aplastik anemi, büyümede azalma ve iştah kaybı oluşabilir. Ayrıca, demir ve B grubu vitaminlerinin dokulardaki kullanımını artırır.

IYOT

Troid mekanizmasında görev alır (T3, T4). Enerji metabolizması ve kilo almada önemli rolü vardır. Eksikliğinde, doğumda zayıf, güçsüz veya ölü doğmuş, kılsız yavrular, koordinasyon bozuklukları, zayıflama, protein ve yağ metabolizmasında yavaşlama, üreme bozuklukları görülebilir. Ayrıca, aktinomikozun sağaltımında önemli bir etkisi vardır. Korunmak için en etkin yol, yalama blokları kullanmaktır.

BAKIR

Kas dokusunun yeniden oluşması için gerekli enzimlerin hayati komponentidir. Üreme performansı, yapı ve tüy kalitesi ile bağışıklık sisteminde önemli görevler alır. Kılların renginin oluşmasında doğrudan etkilidir. Eksikliğinde, enzootik ataksi, tüy bozuklukları, infertilite, gelişme bozuklukları ve pika görülebilir.

KOBALT

Sülfat veya klorür tuzları halinde kullanılır. B12 sentezinde rol oynar ve aneminin engellenmesinde ile rumen metabolizmasının çalışmasında önemli roller alır. İştah artışı sağlar. İhtiyacı yalama taşı olarak karşılamak uygun bir yöntemdir. Eksikliğinde, penisiyöz anemi, ileri iştahsızlık ve tüm verim alanlarında gerileme ve zayıflık görülür.

MALİK ASİT

Malik asit, kas yorgunluğunu engeller ve kasların performansını artırır. Büyükbaş hayvanlarda rumende asit oranını dengeler ve yem tüketimini artırır. Bağışıklık, sinir ve kas sistemlerinin yanı sıra kalbin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Ağız sağlığını korur, enfeksiyon riskini düşürür ve sindirime yardımcı olur. Ayrıca, organizmada biriken bazı metallerin toksik etkisini azaltır.

METHİONİN

Laktasyondaki ruminantlarda, süt proteini ve yağ içeriğini artırarak süt miktarını da artırır. Broylerlerde hızlı büyüme, tüy gelişimi ve yumurta üretimi için metiyonin gereklidir. Dokunun büyümesi, metabolizması, onarımı ve detoksifikasyon reaksiyonları için önemlidir. Metiyonin, yumurtalıkta yumurta gelişimine ve olgunlaşmasına yardımcı olur. Erkeklerde sperm üretimi için elzemdir. Sülfürlü aminoasitler (metiyonin, sistin ve sistein) tırnakların sertliği ve dayanıklılığı için şarttır.

LİZİN

Hormonların, antikorların ve enzimlerin sentezlenişinde önemli bir role sahiptir. Antiviral aktivite yönünden vücudu uyarır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kas ile kemik sağlığını destekler. L-lizin takviyesi, kalsiyum gibi demir ve çinkonun emiliminde ve karnitin sentezlenmesinde görev alır. EKSİKLİĞİNDE Yeterli lizin olmadan, vitaminlerin emilimi azalır ve kolajen oluşumu engellenir. Ayrıca, enzim bozuklukları ve büyüme geriliği oluşabilir. 

DEXTROZ

Bağırsak emiliminden önce herhangi bir sindirim işlemine uğramadan kana geçebilen ve enerji kaynağı olarak kullanılan bir karbonhidrattır. Yüksek enerji gerektiren faaliyetlerde, kan şekeri düzeyinin ayarlanmasını sağlar.

CANLI MAYA

Canlı maya oksijen alır. Bunu rumen ortamında tutabilecek yapıda ise (bunu suşu belirler), rumendeki bakteriler bu oksijenle daha da aktif hale gelerek pH dengesini sağlar, yemden yararlanmayı artırır ve florayı aktif ve canlı tutar. Dolayısıyla, tüm verim özelliklerinde bir yükseliş öngörülür. Burada önemli olan, rumen ortamına uygun bir Saccharomyces cerevisiae suşu kullanmaktır. Zira her Saccharomyces cerevisiae aynı şekilde etkili olamaz.

İNAKTİF MAYA

İnaktif maya, tüm hayvan cinslerine protein sağlamak amacı taşıyan çevreye dost bir yem maddesidir. Saf maya kültürlerinin özel olarak seçilmiş ve işlenmiş tahıllar, atık bira maltı veya DDGS üzerinde çoğaltılması ve ardından tambur veya püskürtme kurutma ile elde edilen protein ve besin kaynağıdır.

BENTONIT

Bentonit veya montmorillonit, iyon değişim kapasitesi yüksek minerallerdir.Bentonit, bazı mikotoksinleri (mantar toksinleri) bağlayarak hayvanların sağlığını korur. Bu, yemlerdeki toksinlerin emilimini azaltır ve olumsuz sağlık etkilerini önler.

AROMA VERİCİ

Aromalar, yemlerin lezzetini artırarak hayvanların yemleri daha iştahlı bir şekilde tüketmelerini sağlar. Lezzetli ve çekici aromalar, hayvanların yem tüketimini artırarak beslenme düzenlerini ve genel sağlık durumlarını iyileştirebilir. Yeni bir ortamda ya da stresli durumlarda (örneğin, taşınma veya hastalık durumlarında), aromalar hayvanların yemi daha çekici bulmasına yardımcı olarak stresle başa çıkmalarını sağlar. Yemlerin daha lezzetli hale gelmesi, hayvanların gerekli besin maddelerini almasını teşvik eder; bu durum özellikle genç ve büyüme aşamasındaki hayvanlar için önemlidir.

BİYOTİN(B7)

Biyotin veya H vitamini olarak da bilinir. Tüy, tırnak ve boynuz gelişimini canlı, parlak ve dayanıklı olmasını sağlar. Bu vitamin, vücudun keratin yapımını desteklemek için gereklidir. Eksikliğinde, tüy, tırnak ve boynuz kalitesinde ve yapısında bozulmalar, süt veriminde düşüş ve alopesi görülebilir.

KALSİYUM

Bu mineral büyük oranda kemiklerde bulunur. Aynı zamanda organizmadaki tüm fonksiyonlarda görev alır. Süt üretimi, sinir iletimi, kemik gelişimi ve özellikle hücre zarından her tür geçişlerde hayati rol oynar. Eksikliğinde, süt felci, doğum felci, süt humması olarak bilinen metabolik hastalık olan hipokalsemi ve gelişme gerilikleri görülebilir.

SODYUM

Bu mineral, sinir ve kas fonksiyonlarının devamı için çok önemlidir. Asıl görevi, sıvı pompalanmasını sağlamak ve gıdaların hücre zarından geçişini sağlamaktır. Eksikliğinde, su dengesi ve verim özelliklerinin bozulmasına yol açar. Ancak fazlalığı da aynı sorunlara sebep olabileceğinden, isteğe bağlı kullanılması (ad libitum) uygundur.

ORGANİK SÜLFÜR(MSM)

Çok bilinmese de güçlü bir antioksidandır. Hücre zarı geçirgenliğini artırarak enerji ve oksijen metabolizmasını hızlandırır. Anti-inflamatuar etkilidir; tırnakların, tüylerin ve kılların kaliteli ve sağlam olmasını sağlar. Kan akışını artırma ve kan damarlarını genişletme yeteneği, eklem ağrısı ve fibromiyalji’de MSM'yi etkin kılar. Son çalışmalar ışığında, tüm tendonların oluşumu, gelişimi ve sağlığında etkili olduğu bilinen MSM, bu özelliğiyle atlarda oldukça uygun bir katkı olarak kullanılabilmektedir.

Ürünü Paylaş

Gold Premiks grubu, yüksek verimli hayvan ırklarının ihtiyaç duyduğu vitamin mineral aminoasit bileşenlerini sağlamak amacıyla üretilmiştir. Kültür ırkı olarak bilinen hayvan gruplarından elde edilen verim için doğal beslenme yeterli olamayabilir; bu nedenle enerjisi ve protein oranı yüksek konsantre yemler tercih edilir. Bu yemlerin hedeflenen verime ulaşması, enzim ve hormon aktivitelerinin yanı sıra, et, süt, yavru, yün veya yapağı yapısındaki bileşenlerin sindirim sistemindeki varlığıyla mümkün olur. Gold premiksler, iyi bir yem rasyonu ile kullanıldığında, istenen verime göre ihtiyaç duyulan vitamin, mineral ve aminoasitlerin tamamını karşılayacak nitelikteki ürünlerdir. Özellikle enzim ve hormon yapısında etkin olan vitamin ve iz mineraller, akademik bilgiler doğrultusunda dikkatle seçilerek kompozisyona dahil edilmiştir. Uzun yıllardır kullanılan bu ürünler, yeni bilimsel gelişmeler ışığında sürekli olarak geliştirilmektedir.