FARM CHOCOLATE YEŞİL OT DÖNEMİ
FARM CHOCOLATE YEŞİL OT DÖNEMİ;Kapalı veya yarı açık barınaklarda yaşayan hayvanlar müsait mera koşullarında özellikle ilkbahar aylarında yeşil çayırlarda otlamaya çıkarılırlar.Birçok fayda ve ekonomik getiri sağlayan çayır besileri dışarı yeni çıkan hayvanlarda yem değişikliğine bağlı sorunlarıda beraberinde getirir.Kesif yeme alıştırılmış olan hayvanlar yeşil yemlere girdiklerinde az kuru madde içeren yüksek su oranlı otlarla tanışır.Bu alışma dönemi beraberinde mikro besin ve vitamin ihtiyaçlarını farklılaştırır.Özellikle çayır tetanisi olarak bilinen hypomagnezemi başta olmak üzere vitamin mineral dengesinin yeniden dengelenmesi gerekir.Farm Chocolate Yeşil Ot yüksek magnezyum oranıyla beraber bu ihtiyaçların tamamına cevap verecek nitelikte planlanmış bir melas kovasıdır.
FARM CHOCOLATE; grubu ürünler melasın yoğunlaştırılarak isteğe bağlı olarak tüketimini teşvik etmek amacıyla yalamaya uygun ambalajlarda sunulan bir ürün grubudur. Bu ürünler, melasın yanı sıra vitamin, mineral ve protein gibi zenginleştirici bileşenlerle formüle edilerek hedef verime katkıda bulunmayı amaçlar.Farm Chocolate ürünlerinin kalitesini belirleyen unsurlardan biri, melasın su aktivasyonunu azaltarak sertleştirilmesi sırasında besin değerlerinin ve katkı maddelerinin denaturasyonunu önlemektir.Ayrıca, önemli bir diğer kalite kriteri olan dolgu maddelerinin mümkün olan en yüksek seviyede şeker ve karbonhidrat içermesidir.Bu unsurlar, karbonhidratı by pass etmeye ve bu esnada verim hedefi için ihtiyaç duyulan bileşiklere ulaşılabilmesine olanak sağlar.Farm Chocolate, kendine has kokusuyla iştahı artırmakla kalmaz, aynı zamanda kolay sindirilebilir karbonhidrat kompozisyonuyla hedef verime ulaşmayı da kolaylaştırır.