Vetlife ile sağlıklı ve doğal hayvan takviyeleri

HEMEN ARAYIN: icon‪05539854225
HEMEN ARAYIN: icon‪05326435020

SAPPHIRE VITMINOPIG JR PRMİKS

SAPPHIRE VITMINOPIG JR PRMİKS

İÇERİĞİNDEKİ VİTAMİN VE MİNERALLER
A VİTAMİNİ

Retinol, Asetat formunda olabilir ve birçok doku oluşumu ve yapılanmasında bağışıklık sistemi üzerinde özellikle göz sağlığı üzerinde etkilidir. Eksikliğinde, Amarose (bakar körlük) ve büyüme ile gelişme geriliği oluşabilir.

D3 VİTAMİNİ

Genelde cholecalciferol formunda kullanılmaktadır. Kalsiyum ve fosforun barsaktan emilimini düzenleyerek kemik dokusunun gelişimi, iyileşmesi ve sertleşmesi üzerinde etkilidir. Eksikliğinde raşitizma oluşabilir. 

E VİTAMİNİ

Tocoferol olarak kullanılmaktadır. En iyi antioksidandır. Tımus bezine etki ederek kan dokusunun yapılanmasında etkin rol oynar ve bağışıklık sisteminin gelişmesini sağlar. Bu özelliklerinden dolayı, infertilitede (doğurganlık), retansiyon ve mastitis sıklığının azalmasında oldukça faydalıdır. Eksikliğinde, beyaz kas hastalığı, kanatlılarda ensefalomalazi, kansızlık, üreme bozuklukları, infertilite ve sık enfeksiyon kapma riski görülebilir. 

K VİTAMİNİ

Kan pıhtılaşmasında önemli rol oynar. Özellikle kanatlılarda eksikliği, kokidiyoz enfestasyonunun zararlarını (pıhtılaşmayı zorlaştırarak) artırır. Diğer hayvanlarda ise kemik metabolizması ve protrombin oluşumu için kullanılır.

C VİTAMİNİ

Askorbik asit olarak da bilinir. C vitamininin başlıca rolü, doku bağlarını tutan ana protein maddesi olan kollojeni üretmek ve bağışıklık sistemi, sinir sistemi, hormonlar ve besinlerin emilimi (E vitamini ve demir gibi) fonksiyonlarına destek olmaktır. Göz merceği ve akciğer gibi yapılarda antioksidan olarak çalışır. C vitamini ayrıca antioksidan yapıda olan E vitaminine dönüşebilir. Eksikliğinde, yara iyileşmesi ve kemik mukavemeti azalır ve skorbüt hastalığı belirtileri oluşabilir.

B1 VİTAMİNİ

Tiamin, karbonhidratların enerjiye dönüşmesinde rol alır. İştahanın açılmasında etkilidir. Eksikliğinde, sinirsel semptomlar, özellikle arka bacak kasları olmak üzere kas gerilikleri, başın arkaya kıvrılması, dengesizlik, Wernicke-Korsakoff sendromu ve beriberi görülebilir.

B2 VİTAMİNİ

Riboflavin, enzim fonksiyonlarında rol alır. Dolaşım, boşaltım ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Eksikliğinde, atlarda irido-siklitisin önlenmesinde sorunlar, piliçlerde gelişme geriliği ve bacaklarda felç, köpeklerde kısmi körlük, deri yangıları ve kas güçsüzlükleri oluşabilir.

B3 VİTAMİNİ

Niasin, nikotinik asit olarak da bilinir. Protein, yağ ve karbonhidrat metabolizmasında, sinir sisteminde, cinsiyet hormonlarının oluşumunda ve çalışmasında gereklidir. Organizmanın süt üretiminde etkin rol oynar. Eksikliğinde, sinir ve sindirim sistemi bozuklukları ile pellegra görülebilir.







B5 VİTAMİNİ

Pantotenik asit olarak da bilinir. Mide ve bağırsak sisteminde yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesinde ve steroid üretiminde hayati rol oynar. Antistres vitamini olarak tanımlanabilir. D vitamini ve antikor üretiminde yer alır. Eksikliğinde, tüm organizma az çok etkilenir; deri yangıları, sinir ileti bozuklukları, ağız ve göz çevresinde kıl dökülmeleri, gelişme geriliği ve güçsüzlük görülebilir.

B6 VİTAMİNİ

Pyridoxine olarak da bilinir. Yağ ve karbonhidrat metabolizmasında yer alır. İştah, sinir sistemi, hormonlar, enzim ve kan yapımında önemli rol oynar. Böbrek taşı oluşumunu engeller. Eksikliğinde, deride keratinleşme, merkezi sinir sistemi bozuklukları ve kan yapımı bozuklukları görülebilir.

B9 VİTAMİNİ

Folik asit olarak da bilinir. Kan hücreleri yapımında, hücre büyümesi ve bölünmesinde, bağışıklık sisteminde, gebelerde yavru gelişmesinde ve sinir sisteminde etkilidir. Amino asit ve protein sentezinde rol alır. Eksikliğinde, kilo kaybı, iştahsızlık, makrositik anemi, deri ve tüy problemlerinde artış ve enfeksiyonlara yatkınlık görülebilir.

B12 VİTAMİNİ:

Cyanocobalamin olarak da bilinir. Bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. İştah artışı sağlar. DNA molekülü sentezler ve kırmızı kan hücrelerini üretir. Eksikliğinde, penisiyöz anemi, genel güçsüzlük hali ve sinirsel bozukluklar ile göz kayıpları ortaya çıkabilir.

B18 VİTAMİNİ

Choline chloride olarak da bilinir. Kolin, B9 ve B12 vitaminleri ile birlikte vücut yağlarının yakılmasında, kalp ve beynin sağlıklı çalışmasında etkili olduğundan, B vitamini grubunun içinde yer alır ancak B vitamini olarak sayılmaz. Karaciğer yağlanması, süt humması ve ketozis sağaltımında önemli rol oynar. Eksikliğinde, karaciğer yağlanması, perozis, gelişme ve üremede gerileme ile şekil bozuklukları ortaya çıkabilir. 

ÇİNKO

Vücuttaki pek çok fonksiyonda görev alır. Vücuttaki her hücrede çinko bulunur. Bu mineralin varlığına ihtiyaç duyan organlar; kalp, beyin ve üreme sistemidir. Ayrıca deri ve tüylerin sağlık ve gelişiminde etkindir. Eksikliğinde, epitel gelişimi bozulur, testis atrofileri, gelişme geriliği, tüylerde zayıflık, üreme bozuklukları, parakeratoz (epitel keratinleşmesi) ve yara iyileşmelerinde gecikmeler görülebilir.

DEMİR

Hemoglobin (kırmızı kan hücresi), miyoglobin (kas pigmenti) ve enzim üretimi için gereklidir. Eksikliğinde, aplastik anemi, büyümede azalma ve iştah kaybı oluşabilir. Ayrıca, demir ve B grubu vitaminlerinin dokulardaki kullanımını artırır.

IYOT

Troid mekanizmasında görev alır (T3, T4). Enerji metabolizması ve kilo almada önemli rolü vardır. Eksikliğinde, doğumda zayıf, güçsüz veya ölü doğmuş, kılsız yavrular, koordinasyon bozuklukları, zayıflama, protein ve yağ metabolizmasında yavaşlama, üreme bozuklukları görülebilir. Ayrıca, aktinomikozun sağaltımında önemli bir etkisi vardır. Korunmak için en etkin yol, yalama blokları kullanmaktır.

BAKIR

Kas dokusunun yeniden oluşması için gerekli enzimlerin hayati komponentidir. Üreme performansı, yapı ve tüy kalitesi ile bağışıklık sisteminde önemli görevler alır. Kılların renginin oluşmasında doğrudan etkilidir. Eksikliğinde, enzootik ataksi, tüy bozuklukları, infertilite, gelişme bozuklukları ve pika görülebilir.

MANGANEZ

Enzimlerin yapısında yer alır. Seksüel siklus, bağ doku ve kıkırdak doku oluşmasında, kanın pıhtılaşmasında ve kemik gelişmesinde etkilidir. Beyin ve sinir dokularının oluşmasında rol oynar. Eksikliğinde, embriyonik ölümler, anormal spermatogenez, büyüme bozuklukları, ayaklarda bükülme, iskelet deformasyonları ve seksüel üreme bozuklukları oluşabilir.

BİYOTİN(B7)

Biyotin veya H vitamini olarak da bilinir. Tüy, tırnak ve boynuz gelişimini canlı, parlak ve dayanıklı olmasını sağlar. Bu vitamin, vücudun keratin yapımını desteklemek için gereklidir. Eksikliğinde, tüy, tırnak ve boynuz kalitesinde ve yapısında bozulmalar, süt veriminde düşüş ve alopesi görülebilir.

LİZİN

Hormonların, antikorların ve enzimlerin sentezlenişinde önemli bir role sahiptir. Antiviral aktivite yönünden vücudu uyarır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kas ile kemik sağlığını destekler. L-lizin takviyesi, kalsiyum gibi demir ve çinkonun emiliminde ve karnitin sentezlenmesinde görev alır. EKSİKLİĞİNDE Yeterli lizin olmadan, vitaminlerin emilimi azalır ve kolajen oluşumu engellenir. Ayrıca, enzim bozuklukları ve büyüme geriliği oluşabilir. 

METHİONİN

Laktasyondaki ruminantlarda, süt proteini ve yağ içeriğini artırarak süt miktarını da artırır. Broylerlerde hızlı büyüme, tüy gelişimi ve yumurta üretimi için metiyonin gereklidir. Dokunun büyümesi, metabolizması, onarımı ve detoksifikasyon reaksiyonları için önemlidir. Metiyonin, yumurtalıkta yumurta gelişimine ve olgunlaşmasına yardımcı olur. Erkeklerde sperm üretimi için elzemdir. Sülfürlü aminoasitler (metiyonin, sistin ve sistein) tırnakların sertliği ve dayanıklılığı için şarttır.

THREONIN

Theronin, vücutta protein sentezine katkıda bulunarak hayvanların kas gelişimini ve onarımını destekler; bu, özellikle sporcu atlar için önemlidir. Ayrıca, bazı araştırmalar theronin’in stres seviyelerini azaltabileceğini ve hayvanların genel ruh halini iyileştirebileceğini göstermektedir. Bu durum, yarış ve eğitim yapan hayvanların performansını olumlu yönde etkileyebilir. Theronin, metabolizmanın düzenlenmesine yardımcı olarak enerji seviyelerini artırır ve sindirim sistemini destekleyerek besin emilimini artırabilir.

FOSFOR

 Kemik ve diş yapısı, kalp düzeni ve normal böbrek fonksiyonları için gereklidir. Hayvanlarda kemik ve yavru gelişiminde kalsiyum dengesinde etkilidir. Eksikliğinde, gelişim bozuklukları, diş ve kalsiyum metabolizmasında bozukluklar oluşabilir.

KALSİYUM

Bu mineral büyük oranda kemiklerde bulunur. Aynı zamanda organizmadaki tüm fonksiyonlarda görev alır. Süt üretimi, sinir iletimi, kemik gelişimi ve özellikle hücre zarından her tür geçişlerde hayati rol oynar. Eksikliğinde, süt felci, doğum felci, süt humması olarak bilinen metabolik hastalık olan hipokalsemi ve gelişme gerilikleri görülebilir.

Ürünü Paylaş