Vetlife ile sağlıklı ve doğal hayvan takviyeleri

HEMEN ARAYIN: icon‪05539854225
HEMEN ARAYIN: icon‪05326435020

RUBY FLORA

RUBY FLORA

Rumen florası, bakteriler, protozoa ve mantarları içeren bir mikroorganizma topluluğudur. Bu mikroorganizmalar, selülozu sindirme, rumen pH'sını dengeleme, protein ve vitamin sentezi yapma ve toksinlere karşı direnç geliştirme gibi önemli görevleri üstlenirler. Rumen mikroflorasının dengesi, hayvanın genel sağlığı ve verimliliği açısından kritik öneme sahiptir. Denge bozulduğunda sindirim problemleri, gaz birikimi, asidoz, iştahsızlık ve diğer sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Dengesiz beslenme, hastalıklar, antibiyotik kullanımı, yem değişiklikleri ve uzun seyahatler gibi faktörler flora dengesini bozabilir. Ruby Flora, rumen florasını dengelemek için kullanılan %30 canlı maya içeren tek kullanımlık bir premikstir.Rumen sıvısında ayrı bir canlı maya konsantrasyonu oluşturan bu spesifik saccharomyces suşu ortamda oksijen tüketimini artırır, lif sindirimini ve vitamin sentezini destekler. Böylece, florada bozulan yapı onarılır ve normalleşir. İçeriğindeki mineral, vitamin ve amino asitlerle desteklenen Ruby Flora, rumen sindirim sorunlarının tümünde yüksek fayda sağlayabilir. Ağır sindirim sorunlarında, parenteral B kompleks vitaminlerle desteklenerek 12 saatte bir kullanılabilir. Bu uygulama, iştah artışı, rumen pH dengesinin sağlanması ve sindirim sürecinin dengelenmesine yardımcı olur.

İÇERİĞİNDEKİ VİTAMİN VE MİNERALLER
B18 VİTAMİNİ

Choline chloride olarak da bilinir. Kolin, B9 ve B12 vitaminleri ile birlikte vücut yağlarının yakılmasında, kalp ve beynin sağlıklı çalışmasında etkili olduğundan, B vitamini grubunun içinde yer alır ancak B vitamini olarak sayılmaz. Karaciğer yağlanması, süt humması ve ketozis sağaltımında önemli rol oynar. Eksikliğinde, karaciğer yağlanması, perozis, gelişme ve üremede gerileme ile şekil bozuklukları ortaya çıkabilir. 

MANGANEZ

Enzimlerin yapısında yer alır. Seksüel siklus, bağ doku ve kıkırdak doku oluşmasında, kanın pıhtılaşmasında ve kemik gelişmesinde etkilidir. Beyin ve sinir dokularının oluşmasında rol oynar. Eksikliğinde, embriyonik ölümler, anormal spermatogenez, büyüme bozuklukları, ayaklarda bükülme, iskelet deformasyonları ve seksüel üreme bozuklukları oluşabilir.

ÇİNKO

Vücuttaki pek çok fonksiyonda görev alır. Vücuttaki her hücrede çinko bulunur. Bu mineralin varlığına ihtiyaç duyan organlar; kalp, beyin ve üreme sistemidir. Ayrıca deri ve tüylerin sağlık ve gelişiminde etkindir. Eksikliğinde, epitel gelişimi bozulur, testis atrofileri, gelişme geriliği, tüylerde zayıflık, üreme bozuklukları, parakeratoz (epitel keratinleşmesi) ve yara iyileşmelerinde gecikmeler görülebilir.

DEMİR

Hemoglobin (kırmızı kan hücresi), miyoglobin (kas pigmenti) ve enzim üretimi için gereklidir. Eksikliğinde, aplastik anemi, büyümede azalma ve iştah kaybı oluşabilir. Ayrıca, demir ve B grubu vitaminlerinin dokulardaki kullanımını artırır.

BAKIR

Kas dokusunun yeniden oluşması için gerekli enzimlerin hayati komponentidir. Üreme performansı, yapı ve tüy kalitesi ile bağışıklık sisteminde önemli görevler alır. Kılların renginin oluşmasında doğrudan etkilidir. Eksikliğinde, enzootik ataksi, tüy bozuklukları, infertilite, gelişme bozuklukları ve pika görülebilir.

KOBALT

Sülfat veya klorür tuzları halinde kullanılır. B12 sentezinde rol oynar ve aneminin engellenmesinde ile rumen metabolizmasının çalışmasında önemli roller alır. İştah artışı sağlar. İhtiyacı yalama taşı olarak karşılamak uygun bir yöntemdir. Eksikliğinde, penisiyöz anemi, ileri iştahsızlık ve tüm verim alanlarında gerileme ve zayıflık görülür.

SELENYUM

Selenyum, vitamin E ile birlikte antioksidan ve hücre koruyucu olarak çalışır. Normal döllenme ve gelişmede önemlidir. Hücresel ve sıvısal bağışıklığı sağlar. E vitaminiyle birbirini tamamlayarak çalışır. Selenyum, dokuların elastikiyetinin korunması için önemlidir. Eksikliğinde, kas bozuklukları, ensefalomalazi, beyaz kas hastalığı, retansiyon ve kemik iliği bozuklukları gibi birçok hastalık oluşabilir.

LİZİN

Hormonların, antikorların ve enzimlerin sentezlenişinde önemli bir role sahiptir. Antiviral aktivite yönünden vücudu uyarır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kas ile kemik sağlığını destekler. L-lizin takviyesi, kalsiyum gibi demir ve çinkonun emiliminde ve karnitin sentezlenmesinde görev alır. EKSİKLİĞİNDE Yeterli lizin olmadan, vitaminlerin emilimi azalır ve kolajen oluşumu engellenir. Ayrıca, enzim bozuklukları ve büyüme geriliği oluşabilir. 

METHİONİN

Laktasyondaki ruminantlarda, süt proteini ve yağ içeriğini artırarak süt miktarını da artırır. Broylerlerde hızlı büyüme, tüy gelişimi ve yumurta üretimi için metiyonin gereklidir. Dokunun büyümesi, metabolizması, onarımı ve detoksifikasyon reaksiyonları için önemlidir. Metiyonin, yumurtalıkta yumurta gelişimine ve olgunlaşmasına yardımcı olur. Erkeklerde sperm üretimi için elzemdir. Sülfürlü aminoasitler (metiyonin, sistin ve sistein) tırnakların sertliği ve dayanıklılığı için şarttır.

AKTIF MAYA (SACCHAROMYCES CEREVİSİAE)

Canlı maya, sindirim sistemine yararlı mikroorganizmalar ekleyerek bağırsak sağlığını destekler. Prebiyotik etki gösterir.Maya, bazı besin maddelerinin daha iyi emilmesine yardımcı olabilir.B vitaminleri gibi bazı vitaminleri üretebilir, bu da hayvanların genel sağlığına katkı sağlar.Bağışıklık sistemini güçlendiren maddeler üretebilir.Ancak her Saccharomyces cerevisiae suşu rumene uyumlu değildir.Burada adı geçen suş rumene uyumluluğu ispatlanmış MUCL39885 suşudur.

BENTONIT

Bentonit veya montmorillonit, iyon değişim kapasitesi yüksek minerallerdir.Bentonit, bazı mikotoksinleri (mantar toksinleri) bağlayarak hayvanların sağlığını korur. Bu, yemlerdeki toksinlerin emilimini azaltır ve olumsuz sağlık etkilerini önler.

SODYUM

Bu mineral, sinir ve kas fonksiyonlarının devamı için çok önemlidir. Asıl görevi, sıvı pompalanmasını sağlamak ve gıdaların hücre zarından geçişini sağlamaktır. Eksikliğinde, su dengesi ve verim özelliklerinin bozulmasına yol açar. Ancak fazlalığı da aynı sorunlara sebep olabileceğinden, isteğe bağlı kullanılması (ad libitum) uygundur.

KALSİYUM

Bu mineral büyük oranda kemiklerde bulunur. Aynı zamanda organizmadaki tüm fonksiyonlarda görev alır. Süt üretimi, sinir iletimi, kemik gelişimi ve özellikle hücre zarından her tür geçişlerde hayati rol oynar. Eksikliğinde, süt felci, doğum felci, süt humması olarak bilinen metabolik hastalık olan hipokalsemi ve gelişme gerilikleri görülebilir.

BONKALİT

Sindirim sistemini destekleyerek bağırsak sağlığını iyileştirebilir.Bazı hayvanlarda ağrıyı azaltma özellikleri gösterdiği düşünülmektedir.

Ürünü Paylaş

Diğer rumen flora stimülanlarıyla beraber, %30 oranında yoğun Saccharomyces Cerevisiae MUCL 39885 suşundan üretilmiştir.