Vetlife ile sağlıklı ve doğal hayvan takviyeleri

HEMEN ARAYIN: icon‪05539854225
HEMEN ARAYIN: icon‪05326435020

SIVI FARM CHOCOLATE N.E.D

SIVI FARM CHOCOLATE N.E.D

SIVI FARM CHOCOLATE N.E.D; Hayvanlarda negatif enerji dengesi, hayvanın enerji alımının (besinle aldığı kalori) enerji harcamasından (metabolizma, aktivite, süt üretimi vb.) daha az olduğu durumu ifade eder. Bu durum, hayvanın vücut yağını ve kas kütlesini kullanarak enerjisini sağlamasıyla sonuçlanır. Negatif enerji dengesi şu durumlara yol açabilir Vücut yağlarının azalması ve kilo kaybı.Hastalıklara karşı direncin azalması.Döl veriminde azalma veya doğum zorlukları.Süt veriminde veya et üretiminde azalma.Bu durmu dengelemek kesinlikle kolay sindirilebilir karbonhidrat desteği,vitamin mineral ve proteinlerle mümkün olabilir.Bu durum özellikle doğumun hemen öncesinden doğum esnası ve sonraki 60 güne uzanabilecek dönemde daha fazla görülür.Bir çok sebepten N.E.D gelişebilsede bu sendroma en sık doğum esnası ve sonrasında rastlanır. Tüm ruminantlarda,atlarda,birçok hayvan türünde N.E.D görülebilir.Doğum sonrası hızla kilo kaybeden hayvanlarda çoğunlukla sebep N.E.D dir.Tüm bu bilgiler ışığında planlanan Sıvı Farm Chocolate N.E.D gerekli tüm mikro besinler, yüksek karbonhidrat amino asit ve minerallerle hayvanların doğum sonrasındada sağlıklı ve kondisyonlu kalması için oldukça önemlidir.

İÇERİĞİNDEKİ VİTAMİN VE MİNERALLER
A VİTAMİNİ

Retinol, Asetat formunda olabilir ve birçok doku oluşumu ve yapılanmasında bağışıklık sistemi üzerinde özellikle göz sağlığı üzerinde etkilidir. Eksikliğinde, Amarose (bakar körlük) ve büyüme ile gelişme geriliği oluşabilir.

D3 VİTAMİNİ

Genelde cholecalciferol formunda kullanılmaktadır. Kalsiyum ve fosforun barsaktan emilimini düzenleyerek kemik dokusunun gelişimi, iyileşmesi ve sertleşmesi üzerinde etkilidir. Eksikliğinde raşitizma oluşabilir. 

E VİTAMİNİ

Tocoferol olarak kullanılmaktadır. En iyi antioksidandır. Tımus bezine etki ederek kan dokusunun yapılanmasında etkin rol oynar ve bağışıklık sisteminin gelişmesini sağlar. Bu özelliklerinden dolayı, infertilitede (doğurganlık), retansiyon ve mastitis sıklığının azalmasında oldukça faydalıdır. Eksikliğinde, beyaz kas hastalığı, kanatlılarda ensefalomalazi, kansızlık, üreme bozuklukları, infertilite ve sık enfeksiyon kapma riski görülebilir. 

C VİTAMİNİ

Askorbik asit olarak da bilinir. C vitamininin başlıca rolü, doku bağlarını tutan ana protein maddesi olan kollojeni üretmek ve bağışıklık sistemi, sinir sistemi, hormonlar ve besinlerin emilimi (E vitamini ve demir gibi) fonksiyonlarına destek olmaktır. Göz merceği ve akciğer gibi yapılarda antioksidan olarak çalışır. C vitamini ayrıca antioksidan yapıda olan E vitaminine dönüşebilir. Eksikliğinde, yara iyileşmesi ve kemik mukavemeti azalır ve skorbüt hastalığı belirtileri oluşabilir.

B1 VİTAMİNİ

Tiamin, karbonhidratların enerjiye dönüşmesinde rol alır. İştahanın açılmasında etkilidir. Eksikliğinde, sinirsel semptomlar, özellikle arka bacak kasları olmak üzere kas gerilikleri, başın arkaya kıvrılması, dengesizlik, Wernicke-Korsakoff sendromu ve beriberi görülebilir.

B2 VİTAMİNİ

Riboflavin, enzim fonksiyonlarında rol alır. Dolaşım, boşaltım ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Eksikliğinde, atlarda irido-siklitisin önlenmesinde sorunlar, piliçlerde gelişme geriliği ve bacaklarda felç, köpeklerde kısmi körlük, deri yangıları ve kas güçsüzlükleri oluşabilir.

B3 VİTAMİNİ

Niasin, nikotinik asit olarak da bilinir. Protein, yağ ve karbonhidrat metabolizmasında, sinir sisteminde, cinsiyet hormonlarının oluşumunda ve çalışmasında gereklidir. Organizmanın süt üretiminde etkin rol oynar. Eksikliğinde, sinir ve sindirim sistemi bozuklukları ile pellegra görülebilir.







B6 VİTAMİNİ

Pyridoxine olarak da bilinir. Yağ ve karbonhidrat metabolizmasında yer alır. İştah, sinir sistemi, hormonlar, enzim ve kan yapımında önemli rol oynar. Böbrek taşı oluşumunu engeller. Eksikliğinde, deride keratinleşme, merkezi sinir sistemi bozuklukları ve kan yapımı bozuklukları görülebilir.

B9 VİTAMİNİ

Folik asit olarak da bilinir. Kan hücreleri yapımında, hücre büyümesi ve bölünmesinde, bağışıklık sisteminde, gebelerde yavru gelişmesinde ve sinir sisteminde etkilidir. Amino asit ve protein sentezinde rol alır. Eksikliğinde, kilo kaybı, iştahsızlık, makrositik anemi, deri ve tüy problemlerinde artış ve enfeksiyonlara yatkınlık görülebilir.

B12 VİTAMİNİ:

Cyanocobalamin olarak da bilinir. Bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. İştah artışı sağlar. DNA molekülü sentezler ve kırmızı kan hücrelerini üretir. Eksikliğinde, penisiyöz anemi, genel güçsüzlük hali ve sinirsel bozukluklar ile göz kayıpları ortaya çıkabilir.

MANGANEZ

Enzimlerin yapısında yer alır. Seksüel siklus, bağ doku ve kıkırdak doku oluşmasında, kanın pıhtılaşmasında ve kemik gelişmesinde etkilidir. Beyin ve sinir dokularının oluşmasında rol oynar. Eksikliğinde, embriyonik ölümler, anormal spermatogenez, büyüme bozuklukları, ayaklarda bükülme, iskelet deformasyonları ve seksüel üreme bozuklukları oluşabilir.

ÇİNKO

Vücuttaki pek çok fonksiyonda görev alır. Vücuttaki her hücrede çinko bulunur. Bu mineralin varlığına ihtiyaç duyan organlar; kalp, beyin ve üreme sistemidir. Ayrıca deri ve tüylerin sağlık ve gelişiminde etkindir. Eksikliğinde, epitel gelişimi bozulur, testis atrofileri, gelişme geriliği, tüylerde zayıflık, üreme bozuklukları, parakeratoz (epitel keratinleşmesi) ve yara iyileşmelerinde gecikmeler görülebilir.

DEMİR

Hemoglobin (kırmızı kan hücresi), miyoglobin (kas pigmenti) ve enzim üretimi için gereklidir. Eksikliğinde, aplastik anemi, büyümede azalma ve iştah kaybı oluşabilir. Ayrıca, demir ve B grubu vitaminlerinin dokulardaki kullanımını artırır.

BAKIR

Kas dokusunun yeniden oluşması için gerekli enzimlerin hayati komponentidir. Üreme performansı, yapı ve tüy kalitesi ile bağışıklık sisteminde önemli görevler alır. Kılların renginin oluşmasında doğrudan etkilidir. Eksikliğinde, enzootik ataksi, tüy bozuklukları, infertilite, gelişme bozuklukları ve pika görülebilir.

KOBALT

Sülfat veya klorür tuzları halinde kullanılır. B12 sentezinde rol oynar ve aneminin engellenmesinde ile rumen metabolizmasının çalışmasında önemli roller alır. İştah artışı sağlar. İhtiyacı yalama taşı olarak karşılamak uygun bir yöntemdir. Eksikliğinde, penisiyöz anemi, ileri iştahsızlık ve tüm verim alanlarında gerileme ve zayıflık görülür.

SELENYUM

Selenyum, vitamin E ile birlikte antioksidan ve hücre koruyucu olarak çalışır. Normal döllenme ve gelişmede önemlidir. Hücresel ve sıvısal bağışıklığı sağlar. E vitaminiyle birbirini tamamlayarak çalışır. Selenyum, dokuların elastikiyetinin korunması için önemlidir. Eksikliğinde, kas bozuklukları, ensefalomalazi, beyaz kas hastalığı, retansiyon ve kemik iliği bozuklukları gibi birçok hastalık oluşabilir.

METHİONİN

Laktasyondaki ruminantlarda, süt proteini ve yağ içeriğini artırarak süt miktarını da artırır. Broylerlerde hızlı büyüme, tüy gelişimi ve yumurta üretimi için metiyonin gereklidir. Dokunun büyümesi, metabolizması, onarımı ve detoksifikasyon reaksiyonları için önemlidir. Metiyonin, yumurtalıkta yumurta gelişimine ve olgunlaşmasına yardımcı olur. Erkeklerde sperm üretimi için elzemdir. Sülfürlü aminoasitler (metiyonin, sistin ve sistein) tırnakların sertliği ve dayanıklılığı için şarttır.

FOSFOR

 Kemik ve diş yapısı, kalp düzeni ve normal böbrek fonksiyonları için gereklidir. Hayvanlarda kemik ve yavru gelişiminde kalsiyum dengesinde etkilidir. Eksikliğinde, gelişim bozuklukları, diş ve kalsiyum metabolizmasında bozukluklar oluşabilir.

MAGNEZYUM

Kandaki şekerin enerjiye dönüştürülmesinde önemli bir rol alır. Sütte kuru madde artışı sağlar. Rumen asidozunda tampon görevi yapar. Vitamin C, kalsiyum, fosfor, sodyum ve potasyumu daha etkili bir şekilde kullanabilmesi için gereklidir. Eksikliğinde, çayır tetanisi (hipomagnezemi), rumen hareketlerinde ve süt üretiminde yavaşlama gelişir.

SODYUM

Bu mineral, sinir ve kas fonksiyonlarının devamı için çok önemlidir. Asıl görevi, sıvı pompalanmasını sağlamak ve gıdaların hücre zarından geçişini sağlamaktır. Eksikliğinde, su dengesi ve verim özelliklerinin bozulmasına yol açar. Ancak fazlalığı da aynı sorunlara sebep olabileceğinden, isteğe bağlı kullanılması (ad libitum) uygundur.

KALSİYUM

Bu mineral büyük oranda kemiklerde bulunur. Aynı zamanda organizmadaki tüm fonksiyonlarda görev alır. Süt üretimi, sinir iletimi, kemik gelişimi ve özellikle hücre zarından her tür geçişlerde hayati rol oynar. Eksikliğinde, süt felci, doğum felci, süt humması olarak bilinen metabolik hastalık olan hipokalsemi ve gelişme gerilikleri görülebilir.

Ürünü Paylaş

SIVI FARM CHOCOLATE; Melas içerisinde %50 ile %55 oranında yüksek şeker içerir. Bu sayede, hayvanlar için önemli bir enerji kaynağı olarak bilinir. Melas, demir, kalsiyum ve B vitaminleri gibi önemli besin maddeleri de içerir. Ayrıca, rasyonlara lezzet katarak hayvanların iştahını artırır ve antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Melas, hassasiyeti yüksek bir eriyik vizkoz sıvı halinde, şeker fabrikalarının son rafinasyon ürünü olarak çeşitli amaçlarla kullanıma sunulur. Melaşın yapısına çeşitli bileşikler ve mikro besinler katarak  Sıvı Farm Chocolate üretilir.